Arbetsgrupper

Alla medlemmar är välkomna att delta i SIBs arbetsgrupper - vare sig det är regelbundet eller bara då och då. Allt arbetsgrupperna gör finns online på vår discordserver. Titta förbi i gruppens kanal eller kom på våra möten och aktiviteter online!

Videoträffar

Varje måndag klockan 18 träffas vi ett videorum på discord och diskuterar ett tema vi valt tillsammans. Om du har någonting du vill diskutera med andra ickebinära är detta ett utmärkt tillfälle att göra det. Vi snälltolkar varandra, och ofta tar diskussionen oväntade vändningar då allas perspektiv får ta plats. Genom att lyssna på varandra utvecklas vi!

Exempel på tidigare teman är NPF, Dejting, Socialisation, (Hur) vill vi undvika nya normer när vi bryter gamla?, Transvård, Vad saknar jag inom ickebinära communityt?, Maskulint/Feminint/Androgynt, Ickebinär organisering, Vad är trygghet för mig, och Vad är ickebinäritet. Låter det intressant? Då ska vi såklart prata om det IGEN!

Efter videoträffen brukar många stanna kvar och hänga. Ibland utmynnar det i filmkväll, ibland i fördjupningar i veckans tema eller en idé för nästa tema. Kom och häng med oss! Samarbete med andra föreningar

Samarbete med andra föreningar

Vi samarbetar gärna med andra föreningar i de frågor där våra syften överlappar eller för att stötta varandra när vi strävar mot liknande mål. SIB vill ha ett intersektionellt tänk inom föreningen då många inom det ickebinära communityt även är del av andra minoriteter. Du som själv är med i en annan förening eller projekt eller som vill tipsa oss om en möjlig samarbetspartner är välkommen att göra det i gruppens kanal eller via mejl!

Aktivism

(Sommaruppehåll just nu)

Välkommen till aktivism-gruppen. Denna arbetsgrupp jobbar med praktisk påverkan. Nivån är låga trösklar och högt i tak - alla är välkomna. Du som har frågor eller en idé du vill genomföra, eller ett tema du tycker vore intressant att prata om, kom på ett möte eller skriv i vår discordkanal! Vi har hittills pratat om memes och sett en dokumentär (Lesbian Avengers, do recommend). Tanken är dock att vi långsiktigt ska sträva efter världsherravälde. Möten torsdagar udda veckor.

Gaming

Denna arbetsgruppens fokus är allt som rör gaming! Hittills har vi spelat minecraft där vi har en egen server vi möts i, samt snackat om andra spel. Potentialen i denna arbetsgrupp är som du hör inte till fullo uppnådd - du kan hjälpa oss med det! Starta egna servrar i vilka spel du vill. Starta ett League of Legends-team för att du är en legend <3<3 Gör in-game chatten i LoL till ett safe space (we can do it).

Hemsida

Hemsidegruppen har arbetat med webbutveckling för denna hemsida. Är vår hemsida för lätt att hacka? Saknar du en knapp som låter det regna transhatares tårar? Borde vårt typsnitt ändras till Comic Sans? Vill du vara med och skapa nästa version av vår främsta utåtriktade plattform online är det till denna arbetsgrupp du ska komma.

Strategi

Detta är en arbetsgrupp för diskussioner om strategier, framtiden, visioner, och framtidsscenarion utifrån ickebinär organisering. Har du en framtidsvision och vill skapa vägen dit? Kommer det att kräva ickebinär organisering på stor skala? Här både brainstormar och djupdyker vi, t.ex via diskussionsrundor och workshops.

Vi har sedan ett år tillbaka hållit i några strategiska workshops i framtids- och scenariodesign. Dessa annonseras ut på våra sociala medier och är gratis att gå på. Om du är intresserad av strategiska workshops så går det även bra att höra av sig (mail, discord), strategigruppen arrangerar gärna något vid intresse!

Sociala medier

Sociala medier har hand om vår instagram och samt våra andra sociala konton. Vill du fylla våra flöden med memes, publicera intervjuer, eller bara dela olika ickebinäras projekt så är det hit du skall vända dig. Hittills har flödena mest använts för information kring föreningen och aktiviteter. Det hade vart kul att få in lite mer mänsklighet och känsla i flödena :))

Värvning och närvaro

Denna arbetsgrupp värvar medlemmar och gör SIB mer synliga, exempelvis via flyers, folders, visitkort och klistermärken. Även närvaro på Pride och liknande event ingår här. Du kanske har sett oss på NärCon eller E-Town Queer Fest?

Grafisk profil

Den här arbetsgruppen har tagit fram vår logga (tack, iso <3) och sysslar med att skapa vår look: färger, layouts för dokument, med mera. Gruppen har också varit involverad i vår webbdesign.

Internationellt samarbete

(för tillfället pausad, men lätt att kicka igång via INNs server - mer info finns hos arbetsgruppen)

Denna arbetsgrupp söker kontakt med utländska ickebinära föreningar och grupper. Just nu bygger vi och tyska MinaS upp INN (International Nonbinary Network) som ska bli ett nätverk för internationell organisering och utbyte. Känner du fler som vi borde kontakta? Tipsa oss i gruppens kanal.

SIB har också planer på att ansöka om medlemskap i Transgender Europe (TGEU). Vi hoppas på många internationella kontakter, lärdomar, och möjligheter till gemensam organisering därifrån.

Andra arbetsgrupper

Vi har också internt arbete för underhåll av vår discordserver, hantering av våra filer, stadgar och styrdokument, etc. Allt sånt får du se när du blir medlem!